Engega la participació ciutadana per definir el futur de Manlleu

Arrel de la sentència que anul·la el POUM de Manlleu aprovat l’any 2008, l’Ajuntament ha iniciat els treballs per tal d’elaborar el nou document urbanístic que substitueixi el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que es va aprovar l’any 1988 i que ha passat a ser el planejament vigent. El POUM que ara es redacti serà l’instrument que establirà les regles del joc del desenvolupament urbanístic al municipi durant els propers 20 anys.

El procés engegat és una oportunitat que comporta, sens dubte, la possibilitat de repensar el model urbanístic del municipi i posar damunt la taula els reptes de futur a encarar. Un debat matisat pel moment de crisi actual on prendrà importància la incorporació a criteris de major sostenibilitat mediambiental i de millora de la qualitat urbana.

Tenint en compte la transcendència de la tasca que enfrontem, és important que tots els manlleuencs i manlleuenques puguin dir la seva sobre el futur urbanístic del seu propi municipi. Per això, s’ha dissenyat un Programa de Participació Ciutadana que recull les eines i instruments previstos per tal de  facilitar la divulgació i la comprensió dels objectius i del contingut dels treballs d’elaboració del POUM, així com poder fer arribar propostes o suggeriments durant tot el procés de tramitació del nou planejament urbanístic.

La participació ciutadana engega amb l’activació de la web i continuarà, en primer lloc, amb la realització de tres sessions territorials obertes a tothom els dies 14, 21 i 28 de gener de 2017, cadascuna de les quals s’enfocarà a una temàtica específica per tal de centrar el debat.

Des de l’Ajuntament us animem a tots a participar del procés que permetrà la definició del futur del nostre municipi….digues la teva!